• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Преведи

Видео

Репортери без граници ја осудија казната за новинарите на Фокус

  Репортери без граници меѓународна организација фокусирана на заштита на слободата на медиумите, откако беа информирани за последната пресуда за клевета против новинари на неделникот Фокус по тужба на шефот на ДБК Сашо Мијалков  до ССНМ го испратија следниов официјален коментар .
 

Киев: Безбедност, права и независност за новинарите

Од 21 до 23 ноември 2013, под покровителство на Европската федерација на новинарите- ЕФН и украинскиот синдикат и здружение на новинарите, се одржа тридневна конференција која собра новинари и новинарски организации од источна Европа, Балканот и Турција.
 

Реакција по повод најавеното драстично олеснување на отпуштањата

Трендот на намалување на работничките права продолжува! Веќе по трет пат оваа година Владата предлага измени на Законот за работни односи и повторно тие се директно насочени на  намалување на правата на работниците.
 

Трето годишно собрание на ССНМ

Во сабота, 26 октомври беше одржано третото редовно годишно собрание на ССНМ.
 

Страница 1 од 20

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Приоритети за ССНМ

Приоритети за ССНМ

Економска несигурност, несигурни вработувања,небезбедност, неефикасна трудова инспекција, бавно решавање на судските спорови, медиумска концентрација и нетранспарентност се меѓу клучните приоритети на ССНМ за подобрување на положбата на медиумските работници

ЗОШТО ТРЕБА ДА СЕ БИДЕ ЧЛЕН

ЗОШТО ТРЕБА ДА СЕ БИДЕ ЧЛЕН

• Најважна цел на секој синдикат е почитување  на правата на работниците согласно Законот за работни односи и склучување на колективни договори со работодавачите. Колективен  договор е документ каде се...

РАБОТНИЧКИ ПРАВА

РАБОТНИЧКИ ПРАВА

   Работодавачот е должен да ја штити и почитува личноста и достоинството на работникот, како и да води сметка и да ја штити приватноста на работникот. Работодавачот е должен да обезбеди ниеден...

ЗОШТО НИ ТРЕБА СИНДИКАТ

ЗОШТО НИ ТРЕБА СИНДИКАТ

  Синдикат е доброволна организација на работници која се темели на заеднички интерес и меѓусебна солидарнот. Новинарите, фоторепортерите, снимателите и сите кои учествуваат во медиумскиот производ се – работници и...

megafon Коментари

Медиумските закони не ги адресираат вистинските прашања

Дебатата за медиумските закони, што од самиот старт е изместена, често се фокусира на бесмислени и лажни тези Повеќе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер